Donovaly - A szlovák síparadicsom

Amikor dübörög a síszezon, és fehér karácsony híján vágyakozva böngésszük a havas tájas háttérképeket, nézzünk körül az egynapos sí kirándulások között. Donovaly egy jó heti sétához, és élménydús nap eltöltéséhez is ideális választás!Idén kis keresgélés után a Vivaldi Travel, a Posta Utazás kínálatában is láttam, amit biztonsággal ajánlhatom, mert a leírásuk alapján nem csupán a hely biztosította lehetőségeket kínálják, de tapasztalt vezetővel túrát is szerveznek. Donovalyban a síelésen, szánkózáson kívül , amiről sajnos nm sokat tudnék mesélni- egy érdekes és klassz dolog várja a látnivalókat: a kutyaszán.

Mielőtt azonban vizualizálunk egy klassz lapföldi szánkózást, erős és rettenhetetlen tekintet erős kutyusokkal, el kell hogy kerítsem a ábrándozókat, mert ami ott számíthatunk hogy aránytalan sok pénzért néhány kisebb , de annál aranyosabb kutyus körbe húzni egy területen egyszer. 

A gyerekek számára kialakított vidámpark, a „Habakuky” (igen, tényleg így hívják) ebben az időszakban nem működik, de azért ha van idő szerintem mindenképpen érdemes elsétálni arrafelé is, onnan is nagyon szép kilátásban lehet részünk.

Ami az építészetet illeti, annak ellenére, hogy kulturálódni vágyóknak nem Donovaly az ideális úticél, de két látnivalót is tudnék ajánlani. Az egyikkel az a sípark felé vezető úton „találkozhatunk”. Ez az egykoron magyar vár Zólyomon. Ha mázlink van, éppen ott a vár közeli Tesconál tartunk technikai szünetet, és így készíthetünk róla néhány képet, mert szombaton nincs nyitvatartás. 

A másik, egy szerény kis klasszicista stílusú katolikus templom, amit szintén úgymond kívülről, a belsejét pedig csak egy üvegajtón át tudunk csak megtekinteni. 

Ajánló: Ezután ha megéheznénk, ajánlanék egy remek éttermet, ami a busz parkolóhoz is közel helyezkedik el, ez pedig a Koliba Goral.


Ha a jelenlegi hóhelyzetről szeretnénk aktuális képet kapni, élő webkamera képért katt ide.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.