Prison Break - lássuk a folytatást

Most egy kis szünetet tartunk a barangolásban, és rendhagyó módon az otthon ülés egyik legnagyobb kedvtelése, vagy motivációja felé tekintünk, ez pedig nem más, mint a: sorozat nézés. Ez a „tömegsport” egyre többeket sarkall a szép időben is a sötét szobában kuksolásra, tanulás helyett a bambulásra. Évekkel ezelőtt, -de még most év elején is- magam is tagja voltam e népes tábornak. Belekóstoltam, végig izgultam többet is -különböző kategóriákban- s ami a kínálatból legjobban megfogott, vagyis egyenesen gúzsba kötött, a Prison Break volt (azaz Szökés). Nem régen (illetve most már néhány hónapja) hogy felröppent a hír, miszerint egy 9 részes mini sorozattal bővül a történet.


Aki nézte, vagy hallott róla, annak nem igazán kell bemutatni a két testvért, akik együtt, – az öcsike magára tetovált tervei szerint- az ártatlanul halálra ítélt báty élete megmentéséért megszöknek egy szigorúan őrzött börtönből. Ebből a történetből annak idején kihoztak négy évadot, és egy külön befejező kisfilmet. Ezalatt sikerült kijátszani három börtön biztonsági rendszerét, és negyedik évad során megvalósítani a háttér hatalom a „The Company” azaz a Cég megsemmisítését. A „Final Break”-ben pedig (ami egy kiegészítő kisfilm volt) Scofield saját életét áldozza fel, hogy megmentse szerelmét, és születendő gyermekét.

A befejezés katartikus, mindenki számára kielégítő volt. Megkönnyebbülést hozott a nézők számára, hiszen még a legfanatikusabb sorozat rajongóknak is feltűnt, hogy a vége így is feleslegesen hosszúra  nyúlt, akár egy rossz szappanopera. Ezen kívül, ami a legmegdöbbentőbb volt: a testvérekről kiderült, hogy nem is testvérek, amit halottnak hitt anyjuk mondott el a feltámadása után, aki egy aljas és gonosz ellenség színben tűnt fel… (Ennél már csak akkor lettem volna csalódottabb, ha Lincoln „halt volna meg”. Mi tagadás, akkor könnyebb lett volna új életre kelteni a sztorit, nem?)
Fox pedig most újra életre kelti a sorozatot, az egykori agytröszttel együtt, és a mini-sorozatban ismét egy soha nem látott szökéssel rukkolnak majd elő… Amikor meghallottam, először madarat lehetett volna fogatni velem, de ahogy megláttam a trailert, ez nagyon hamar a visszájára a fordult. Nyilván korai még véleményt nyilvánítani valamiről, amit nem láthattunk, de azóta is -rengeteg egyéb kérdés mellett- azt kérdezzem magamtól:


Miért?


Miért nem hagyták szegény Micheal-t békében nyugodni?Miért folytattak tovább egy történetet, ami lezárult? (Ami egyébként max. három évad alatt lezárulhatott volna?
Miért kell ezt a remek sorozatot le süllyeszteni egy véget nem érő szó szerinti szökés-sorozattá? Szerintem a 3. évados panamai kitérő is teljesen elhanyagolható lett volna. A történet nem sokat haladt előre, sőt! Az évad központi kulcsszereplőjét a negyedik évadának első részének első felében agyonlőtték. Ezért megérte 13 részen keresztül szöktetni… 
És még megannyi kérdés…:
Ha most Micheal életben van, akkor hogy zárják le végleg a sorozatot? (Hiszen csak 9 új rész lesz).
Esetleg a történet a Final Break és a 4. évad végi lezárás közötti négy évben játszódik majd? (Ami csak azért lenne furcsa, mert a kisebb is Mike már idősebb annál. Oda se neki, Sucre kislánya is kb. 4 hónap után született.. )
T-bag, mikor és miért szabadult a Fox River-ből?
Lehetne még találgatni napestig, s ha bár így az első benyomásom alapján túl sok bizalmat nem szavazok a folytatásnak, állok elébe! Vajon a várakozásainkat alul, vagy felül múlja majd?


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.